Χημικό Peeling

tcaΤο Χημικό Peeling είναι εφαρμογή φαινόλης ή TCA (TriCloroacetic Acid) στο δέρμα του προσώπου. Προκαλείται μία ελεγχόμενη χημική βλάβη στην επιδερμίδα και την επιφάνεια του χορίου

Δύο ημέρες μετά, τα νεκρά κύτταρα απολεπίζονται, παράγεται νέο, φυσικό κολλαγόνο και δημιουργείται νέα επιδερμίδα. Η επούλωση ολοκληρώνεται σε 10 ημέρες.

Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δέρμα της ασθενούς, μπορούμε να αλλάξουμε και την συγκέντρωση της ουσίας(TCA) στο διάλυμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Η ανάρρωση λοιπόν εξαρτάται από το πόσο βαθύ θα είναι το Peeling. Το ελαφρύ Peeling (10-25%) δεν προκαλεί απολέπιση( δεν ξεφλουδίζει το δέρμα) και δεν χρίζει καμίας ιδιαίτερης φροντίδας. Η ερυθρότητα που προκαλεί μπορεί να καλυφτεί άμεσα με make up. Τα μέτρια και τα βαθιά peel (30-60% συγκέντρωση) θέλουν περισσότερη φροντίδα, με κρέμες και πλύσεις με ουδέτερο σαπούνι και αποφυγή make up τις πρώτες ημέρες.. Ανεξάρτητα από το βάθος του Peeling το δέρμα θα χρειαστεί πάντα αντηλιακή προστασία. Για όλα αυτά θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες από τον Πλαστικό Χειρουργό.