Αντιμετώπιση Κυτταρίτιδας και Τοπικού Πάχους

Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους στις γυναίκες (ψωμάκια) αλλά και της συσσώρευσης λίπους στην κοιλιακή χώρα (σωσίβιο) στους άντρες αποτελεί ένα δύσκολο στη λύση του αισθητικό πρόβλημα. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες το περικοιλιακό και το σπλαχνικό λίπος εκτός από αισθητικό πρόβλημα  εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους και για την υγεία των πασχόντων. Έτσι περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να βρεθεί μια λύση που θα αντιμετωπίζει στη βάση της το πρόβλημα και θα μας δίνει την τελική λύση έτσι ώστε αυτό το πρόβλημα όχι μόνο να εξαφανιστεί αλλά και να μήν επιστρέψει ποτέ.

Η Συνεργασία μας

Το ιατρείο μας έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με Κλινικό Διατροφολόγο ο οποίος σε συνεργασία με τον Πλαστικό Χειρουργό Νίκο Νεοφώτιστο έχουν εκπονήσει ένα συνδυαστικό πρόγραμμα Διατροφικής Εκμάθησης και Αναίμακτης Τοπικής Λιποδιάλυσης, μέσω εξειδικευμένης μεσοθεραπείας. 

Δωρεάν Εννημέρωση

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας με τον Πλαστικό Χειρουργό και τον Διατροφολόγο ΔΩΡΕΑΝ για εννημέρωση. Καλέστε στο 210-6456532 για ραντεβου!

Μόνιμη και αναίμακτη λύση στο πρόβλημα

Η μη χειρουργική θεραπεία που προτείνουμε απευθύνεται σε άτομα με πρόβλημα τοπικού πάχους και συσσώρευσης λίπους ή κυτταρίτιδας με ή χωρίς παραπανίσια κιλά. Στην πολύχρονη συνεργασία μας με τον Κλινικό Διατροφολόγο, έχουμε παρατηρήσει ότι ο συνδυασμός των δύο αυτών θεραπείών έχει εκπληκτικά αποτελέσματα ακόμα και όταν τα παραπανίσια κιλά είναι πάρα πολλά. Έχουμε πετύχει απώλειες βάρους 40-60 kg αλλά και εξαφάνιση κυτταρίτιδας σε νέα και αδύνατα άτομα που αντιμετώπιζαν αυτό το πρόβλημα.  Θεαματικά αποτελέσματα έχουμε και σε άνδρες ασθενείς που συνήθως έχουν συσσωρευμένο περικοιλιακό λίπος και παρά τις επίμονες προσπάθειές τους δεν είχαν κατορθώσει να το χάσουν από αυτήν την τόσο δύσκολή περιοχή. 

Συνδυαστική Θεραπεία

Γιατί καταφεύγουμε σε συνδυασμό μεσοθεραπείας-λιποδιάλυσης και διατροφής? Δεν θα αρκούσε μόνο το ένα από τα δύο? Η απάντηση είναι ότι το ένα πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα του άλλου. Η διατροφή από μόνη της θα έχει μικρή απώλεια λιπώδους ιστού η οποία δεν θα εντοπίζεται μόνο στην περιοχή που μας ενδιαφέρει. Οι λιποαποθήκες είναι το τελευταίο σημείο από όπου χάνουμε, θα πρέπει να αδειάσει από λίπος πρώτα το πρόσωπο και τα χέρια, μετά το στήθος στις γυναίκες και στο τέλος θα αρχίσει η απώλεια από τις περιοχές που συσσωρεύεται το λίπος, τις λιποαποθήκες. Με την τοπική λιποδιάλυση-μεσοθεραπεία πετυχαίνουμε την μέγιστη δυνατή απώλεια λίπους από την περιοχή που μας ενδιαφέρει. Επιπλέον ούτε η μεσοθεραπεία-λιποδιάλυση από μόνη της θα αρκούσε για να λύσει οριστικά το πρόβλημα. Πρέπει να μάθουμε τον ασθενή να τρώει σωστά, όχι να κάνει δίαιτα, αλλά να κάνει τους σωστούς συνδυασμούς τροφών και στις σωστές ποσότητες. Έτσι μεγιστοποιούμε την απώλεια κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και φροντίζουμε να διατηρήσουμε και το αποτέλεσμα στο μέλλον, αφού θα έχουμε χάσει το λίπος, έτσι ώστε να μην το ξαναπάρουμε.

Τοπική Λιποδιάλυση-Μεσοθεραπεία

μεσοθεραπεία σώμα,λιπόλυση,λιποδιάλυσηΗ μεσοθεραπεία-λιποδιάλυση είναι μια επαναλαμβανόμενη ενέσιμη θεραπεία που γίνεται στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής θα χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλοι λιποδιαλύτες, πχ καρνιτίνη ή εκχύλισμα αγκινάρας σε συνδυασμό με ουσίες που διευκολύνουν την λεμφική αποσυμφόρηση αλλά και τη σύσφιξη του δέρματος. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά 7-15 ημέρες ανάλογα με το περιστατικό. Η απώλεια του λίπους εστιάζεται έτσι στην πάσχουσα περιοχή και τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες ακόμα και αν πρόκειται για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας.

λιπόλυση,λιποδιάλυση,κυτταριτιδα,χαλάρωση

Διατροφική Εκπαίδευση

διατροφή και κυτταρίτιδα,λιπόλυση,καρνιτίνηΟ σκοπός μας δεν είναι να ωθήσουμε τους ασθενείς μας σε εξαντλητικές δίαιτες που μετά την λήξη τους επιστρέφουν στις παλαιές διατροφικές τους συνήθειες με αποτέλεσμα να ξαναπάρουν τα κιλά που έχουν χάσει. Εμείς προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τον ασθενή να τρώει σωστά, σε σωστές ποσσότητες και σωστούς συνδυασμούς. Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει είναι ο ασθενής να χάνει κιλά λίπους και όχι να έχει μία εφήμερη απώλεια βάρους η οποία θα εστιάζεται σε απώλεια υγρών και μυικής μάζας. Αφού λάβουμε το διατροφικό ιστορικό και γίνουν οι απαραίτητες λιπομετρήσεις και εστιάσουμε ακριβώς στο ποιό είναι το πρόβλημα και από ποιά περιοχή θέλουμε να χάσουμε το λίπος, εκπονούμε για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά και σύμφωνα με το τί φαγητά προτιμά ο καθένας, ένα προσωπικό πρόγραμμα διατροφής που σε συνδυασμό με την επιλεγμένη μεσοθεραπεία έχει θεαματικά αποτελέσματα. Αφού φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, παρακολουθούμε τον ασθενή ο οποίος θα μπει στο πρόγραμμα συντήρησης προκειμένου να διατηρήσει για πάντα το αποτέλεσμά του.

Προγραμματισμός Θεραπείας

Ο αριθμές των συνεδριών καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Γίνονται κύκλοι θεραπειών ο καθένας από τους οποίους αποτελείται από 5 συνεδρίες. Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους συνήθος αρκεί  ένας κύκλος. Όσον αφορά στην απώλεια βάρους ένας κύκλος μπορεί να αποφέρει απώλεια μέχρι και 10 κιλών. Οι συνεδρίες γίνονται κάθε 7 με 15 ημέρες, ανάλογα με το πρόβλημα και το σχήμα που έχουμε επιλέξει για εσάς. Κάθε θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη τόσο στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη λιπόλυση-μεσοθεραπεία όσο και για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής. Σε κάθε συνάντηση με τον Πλαστικό Χειρουργό και τον Κλινικό Διατροφολόγο, αναλύουμε την διατροφή της προηγουμένης περιόδου, γίνεται ζύγισμα και λιπομέτρηση και δίδεται η επόμενη διατροφή προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που έχουμε. Στο τέλος γίνεται και η ενέσιμη μεσοθεραπεία και λιπόλυση στις περιοχές που μας ενδιαφέρουν.