αντιγήρανση χωρίς χειρουργείο,νέα μέθοδος πλαστικήςΤο δέρμα μας αποτελείται από τρείς στοιβάδες, με κάθε μια από αυτές να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία του. Η βαθύτερη στοιβάδα είναι ο υποδόριος ιστός και αποτελείται από λιπόδη ιστό ο οποίος υποστηρίει τις άλλες δύο επιφανειακές στοιβάδες. Η μεσαία στοιβάδα είναι η δερμίδα, ή κυρίως δέρμα. Περιέχει κολλαγόνο και ελαστίνη που δίνουν σχήμα και ελαστικότητα και ανανεόνονται συνεχώς σε ένα νεανικό και υγειές δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα τείνει να δημιουργεί πτυχώσεις και ρυτίδες σαν αποτέλεσμα των μειωμένων επίπεδων ελαστίνης στο δέρμα. Σε αυτή τη στοιβάδα

βρίσκονται τα αιμοφόρα αγγεία, οι θύλακες των τριχών, οι ιδρωτοποιοί αδένες, και οι αδένες παραγωγής σμήγματος. Με την πάροδο του χρόνου, οι τελευταίοι γίνονται λιγότερο ενεργοί, και έτσι το δέρμα ξηραίνεται και δημιουργούνται λεπτές γραμμές. Στην επιφανειακή στοιβάδα, την επιδερμίδα,  γίνεται η ανανέωση των κυττάρων.  Τα νεανικά δέρματα,αντικαθιστούν τα κύτταρά τους κάθε 15-30 ημέρες, με την πάροδο όμως των ετών,η διαδικασία καθυστερεί και φτάνει ακόμα και τον διπλάσιο χρόνο.

Επεμβαίνοντας σε αυτές τις δύο μορφές γήρανσης του προσώπου μπορούμε να πετύχουμε ενα απόλυτα φυσικό και ισσοροπημένο αποτέλεσμα. Οι δυναμικές ρυτίδες προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται ως επι τω πλείστον  με botox, ενώ οι στατικές κατά κανόνα με Υαλουρονικό Οξύ. Η βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας γίνεται με μεσοθεραπεία, είτε αυτόλογη είτε ετερόλογη.