Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους στις γυναίκες (ψωμάκια) αλλά και της συσσώρευσης λίπους στην κοιλιακή χώρα (σωσίβιο) στους άντρες αποτελεί ένα δύσκολο στη λύση του αισθητικό πρόβλημα. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες το περικοιλιακό και το σπλαχνικό λίπος εκτός από αισθητικό πρόβλημα  εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους και για την υγεία των πασχόντων. Έτσι περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να βρεθεί μια λύση που θα αντιμετωπίζει στη βάση της το πρόβλημα και θα μας δίνει την τελική λύση έτσι ώστε αυτό το πρόβλημα όχι μόνο να εξαφανιστεί αλλά και να μήν επιστρέψει ποτέ.

Μόνιμη και αναίμακτη λύση στο πρόβλημα

Θεαματικά αποτελέσματα έχουμε και σε άνδρες ασθενείς που συνήθως έχουν συσσωρευμένο περικοιλιακό λίπος και παρά τις επίμονες προσπάθειές τους δεν είχαν κατορθώσει να το χάσουν από αυτήν την τόσο δύσκολή περιοχή.

Συνδυαστική Θεραπεία

Γιατί καταφεύγουμε σε συνδυασμό μεσοθεραπείας-λιποδιάλυσης και διατροφής? Δεν θα αρκούσε μόνο το ένα από τα δύο? Η απάντηση είναι ότι το ένα πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα του άλλου. Η διατροφή από μόνη της θα έχει μικρή απώλεια λιπώδους ιστού η οποία δεν θα εντοπίζεται μόνο στην περιοχή που μας ενδιαφέρει. Οι λιποαποθήκες είναι το τελευταίο σημείο από όπου χάνουμε, θα πρέπει να αδειάσει από λίπος πρώτα το πρόσωπο και τα χέρια, μετά το στήθος στις γυναίκες και στο τέλος θα αρχίσει η απώλεια από τις περιοχές που συσσωρεύεται το λίπος, τις λιποαποθήκες. Με την τοπική λιποδιάλυση-μεσοθεραπεία πετυχαίνουμε την μέγιστη δυνατή απώλεια λίπους από την περιοχή που μας ενδιαφέρει. Επιπλέον ούτε η μεσοθεραπεία-λιποδιάλυση από μόνη της θα αρκούσε για να λύσει οριστικά το πρόβλημα. Πρέπει να μάθουμε τον ασθενή να τρώει σωστά, όχι να κάνει δίαιτα, αλλά να κάνει τους σωστούς συνδυασμούς τροφών και στις σωστές ποσότητες. Έτσι μεγιστοποιούμε την απώλεια κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και φροντίζουμε να διατηρήσουμε και το αποτέλεσμα στο μέλλον, αφού θα έχουμε χάσει το λίπος, έτσι ώστε να μην το ξαναπάρουμε.

Τοπική Λιποδιάλυση-Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία-λιποδιάλυση είναι μια επαναλαμβανόμενη ενέσιμη θεραπεία που γίνεται στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής θα χρησιμοποιηθούν οι κατάλληλοι λιποδιαλύτες, πχ καρνιτίνη ή εκχύλισμα αγκινάρας σε συνδυασμό με ουσίες που διευκολύνουν την λεμφική αποσυμφόρηση αλλά και τη σύσφιξη του δέρματος. Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά 7-15 ημέρες ανάλογα με το περιστατικό. Η απώλεια του λίπους εστιάζεται έτσι στην πάσχουσα περιοχή και τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες ακόμα και αν πρόκειται για αντιμετώπιση κυτταρίτιδας.

Προγραμματισμός Θεραπείας

Ο αριθμές των συνεδριών καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Γίνονται κύκλοι θεραπειών ο καθένας από τους οποίους αποτελείται από 5 συνεδρίες. Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους συνήθος αρκεί  ένας κύκλος. Όσον αφορά στην απώλεια βάρους ένας κύκλος μπορεί να αποφέρει απώλεια μέχρι και 10 κιλών. Οι συνεδρίες γίνονται κάθε 7 με 15 ημέρες, ανάλογα με το πρόβλημα και το σχήμα που έχουμε επιλέξει για εσάς. Κάθε θεραπεία είναι απόλυτα εξατομικευμένη τόσο στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη λιπόλυση-μεσοθεραπεία όσο και για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής. Σε κάθε συνάντηση με τον Πλαστικό Χειρουργό και τον Κλινικό Διατροφολόγο, αναλύουμε την διατροφή της προηγουμένης περιόδου, γίνεται ζύγισμα και λιπομέτρηση και δίδεται η επόμενη διατροφή προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα που έχουμε. Στο τέλος γίνεται και η ενέσιμη μεσοθεραπεία και λιπόλυση στις περιοχές που μας ενδιαφέρουν.