Είναι απαραίτητος για να αποκτήσει η επιδερμίδα λεία και φωτεινή όψη. Είναι το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια του ιατρού και της έμπειρης αισθητικού! Καθαρίζουμε σε βάθος τους πόρους του δέρματος που παράγουν συνεχώς σμήγμα , το οποίο εάν δεν απομακρυνθεί , φράζει τους πόρους, το δέρμα δεν αναπνέει και η όψη γίνεται τραχιά και θαμπή .  Οι κρέμες δεν απορροφώνται σε βάθος και το δέρμα δεν λαμβάνει τα αντιγηραντικά και ενυδατικά στοιχεία σε επάρκεια .
Είναι μια περιποίηση που χρειάζεται από την εφηβεία και έπειτα, κάθε τύπος δέρματος ,τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Ο βαθύς καθαρισμός είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα προτού προχωρήσουμε σε μια εξειδικευμένη καλλυντική ή ιατρική θεραπεία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης. Καθαρό πρόσωπο σημαίνει υγειές πρόσωπο που ακτινοβολεί λάμψη και φρεσκάδα!

Η συνεδρία στο ιατρείο διαρκεί έως 90 λεπτά. Το πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση του μακιγιάζ και των ρύπων με την χρήση γαλακτώματος και λοσιόν. Στο δεύτερο στάδιο εφαρμόζουμε το πίλινγκ το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ετοιμάζει το δέρμα για την εφαρμογή του ατμού για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος. Αφού εφαρμόσουμε το ατμό προχωράμε στην διάνοιξη των πόρων και στην αφαίρεση του εγκλωβισμένου σμήγματος . Συνεχίζουμε με αντισηψία του δέρματος τοποθετώντας αντιμικροβιακά  και αντισηπτικά προϊόντα . Τέλος εφαρμόζουμε μάσκα κατάλληλη για τον κάθε τύπο δέρματος η οποία μπορεί να εμπλουτιστεί με ενυδατικά ή καλματικά στοιχεία που δρουν στην επαναφορά του του Ph του δέρματος.