1.Τι ακριβώς είναι το Υαλουρονικό οξύ?

Το Υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε φυσική μορφή στο σώμα μας παρέχει ενυδάτωση και προσθέτει όγκο στο δέρμα μας. Το φυσικό Υαλουρονικό οξύ διασπάται από τον οργανισμό μας σε δύο ημέρες. Χρησιμοποιείται από ιατρούς πάντα, σε αισθητικές αγωγές, για εγχύσεις στις αρθρώσεις και στην οφθαλμοχειρουργική.

2. Γιατί υπάρχουν διακυμάνσεις στο κόστος της θεραπείας με Υαλουρονικό Οξύ από ιατρό σε ιατρό?

Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από το είδος και την προέλευση του φαρμάκου που θα χρησιμοποιηθεί, την εξειδίκευση, γνώση και εμπειρία του ιατρού που την εφαρμόζει και την διάρκεια του αποτελέσματος της. Συγκεκριμένα τα νεότερα σκευάσματα ευρωπαικής ή αμερικανικής προέλευσης τα οποία είναι και τα μόνα ασφαλή είναι αρκετά ακριβότερα σε σχέση με αντιστοιχα  ασιατικά ή νοτιοαμερικάνικα προιόντα, αμφίβολης ποιότητας. Μη εξειδικευμένοι ιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες Πλαστικού Χειρουργού είναι λογικό να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές ακριβώς εξ’αιτίας της έλλειψης ολοκληρωμένης γνώσης και εκπαίδευσης. Επίσης η ποσότητα που χρησιμοποιείται σε κάθε θεραπεία είναι καθοριστική για το αποτέλεσμα και την διάρκειά του. Με τη χρήση μικρότερης ποσότητας αξιόπιστου υλικού με σκοπό τη μείωση του κόστους, το αποτέλεσμα θα είναι βραχυπρόθεσμο και αθροιστικά το κόστος θα είναι μεγαλύτερο γιατί θα χρειαστούν τελικά συχνότερες επισκέψεις.

3.Πονάει η εφαρμογή του?

Τα νεότερα προϊόντα είναι πιό απαλά και περιέχουν τοπικό αναισθητικό, έτσι η έγχυση είναι ακόμα πιο εύκολη και ανώδυνη.

4.Θα παρατηρήσω διαφορά άμεσα?

υαλουρονικό οξύΝαι, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άμεσο. Χρειάζονται 2-3 ημέρες για να απλωθεί και να στρώσει το φάρμακο και να τελειοποιηθεί η εικόνα αλλά αυτή που βλέπουμε άμεσα είναι στο 90% της τελικής.

5.Θα χρειαστεί να πάρω άδεια από την εργασία μου?

Φυσικά και ΟΧΙ. Μπορείτε ακόμα και να προγραμματίσετε την συνεδρία κατά την διάρκεια του μεσημεριανού σας γεύματος και αμέσως μετά να επιστρέψετε στην εργασία σας.

6.Υπάρχουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες?

Μετά την έγχυση, ίσως εμφανιστεί ελαφριά ερυθρότητα ή οίδημα ή εκχύμωση στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση οι παρενέργειες αυτές διαρκούν πολύ λίγο, και μπορούν να καλυφτούν με make up.

7.Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα?

Το Υαλουρονικό οξύ,διαρκεί περίπου 12 με 18 μήνες. Η διάρκεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως:

  • Ηλικία
  • Το σημείο της έγχυσης
  • Την ποσότητα του φαρμάκου που χρησιμοποιείται
  • Life style
  • Γενική κατάσταση υγείας

8. Υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζω πριν την αγωγή?

Σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιήσετε ασπιρίνη ή άλλα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη για 2 ημέρες , πριν την έγχυση του φαρμάκου. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες εκχύμωσης στο σημείο.

9. Πότε θα χρειαστώ επανάληψη της συνεδρίας?

Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται επανάληψη 12-18 μήνες μετά την πρώτη συνεδρία. Πολλοί ασθενείς όμως επιθυμούν συμπληρωματικές συνεδρίες και επαναληπτικές εγχύσεις για την διατήρηση του τέλειου αποτελέσματος.

10. Είναι ασφαλές και ελεγμένο φάρμακο?

Απόλυτα. Είναι φυσικό προϊόν, μη ζωικής προελεύσεως, βιοδιασπώμενο, μη τοξικό, δεν προκαλεί καρκινογένεση και δεν απαιτείται skin test όπως παλαιότερα με το κολλαγόνο.

11. Σε ποιά σημεία εφαρμόζεται το υαλουρονικό?

υαλουρονικό οξύΌπου υπάρχει απώλεια όγκου, ή θέμα αύξησης όγκου. Ρινοπαρειακές αύλακες, χείλη, ζυγωματικά, marionnette lines κλπ

12. Πόσο διαρκεί η αγωγή?

Η κάθε συνεδρία διαρκεί το πολύ 15 λεπτά. Θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε τον χρόνο που απαιτείται για την συμβουλευτική διαδικασία με τον ιατρό σας πριν την αγωγή.